2016 pavasario žydėjimo šventės, parodos, sodinukų mugės

Pavasaris, kaip visada, gausus įvairių renginių, mugių, parodų ir t.t. Visi žino didžiausią tarptautinę parodą “RESTA”, kauniečių pasididžiavimą “Ką pasėsi…”, bet praėjusiais metais didžiulio dėmesio susilaukė ir tokios naujos gražios iniciatyvos kaip plukių žydėjimo šventė. Ką jau kalbėti apie tai, kad tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare užkimšo visus artimiausius privažiavimus prie miestelio kelių kilometrų atstumu.

Ką galima nuveikti šiais metais? Rinkitės, skaitykite, spauskite ant nuorodos, kad nukeliautumėt į jų informacinį puslapį (jei nėra, vadinasi, organizatoriai dar nepateikė informacijos). Pateikiam eilės tvarka, bus nuolat pildoma.

ŽYDĖJIMO ŠVENTĖS 2016 IR KITI RENGINIAI:

Balandžio 16-17 d. Festivalis gamtoje “Vidur girių 2016“, Dzūkija: naktinis žygis į pelkę, atrakcijos miške, dviračiai, gervės dzūkiškos grikinės babkos ir kiti patyrimai.

Balandžio 22 d. Sakurų ir hiacintų žydėjimo šventė: Vilnius, VU Botanikos sodas Vingio skyrius (dėmesio, šventė pavėlinta 1 savaite, neu buvo skelbta anksčiau)

Balandžio 23 d. švaros akcija “Darom 2016“, prisijunkite savo mieste.

Balandžio 30 d.Plukių žydėjimo šventė“, Dūkštų ąžuolynas, Neries regioninis parkas.

Gegužės 7 d. Tulpių žydėjimo diena: Vilnius, VU Botanikos sodas Vingio skyrius.

Gegužės 14-15 d. Tulpių žydėjimo šventė: Radviliškio r., Burbiškio dvaras.

Gegužės 19 d. “Augalų žavadienis”: Kaunas, VDU Kauno botanikos sodas.

Gegužės 21 d. “Tarptautinės biologinės įvairovės diena” Vilnius, VU Botanikos parkas Kairėnuose.

Gegužės 27 d.Ketvirtasis Rūšių ralis Labanoro girioje“, Labanoras, Utenos apskr.

Kol kas informacijos skystokai, matyt, dar žiema neišbėgo iš kiemo ir sunku pasakyti kada pražys mūsų laukiamos gėlės 🙂 Informaciją pildysim. O čia jau žymiai konkrečiau:

PARODOS IR SODINUKŲ MUGĖS:

Kovo 31-balandžio 2 d. žemės ūkio paroda “Ką pasėsi… 2016”: Kaunas. Jau praėjo, gausi buvo mugė 🙂

Balandžio 14-17 d. paroda “Mano sodas 2016” Klaipėda, Švyturio arena.

Balandžio 15-17 d. mugė “Pavasario spalvos” Klaipėda, sodo centras “Frezija” (tą patį savaitgalį, hmm įdomiai…)

Balandžio 21, 24 d. paroda “Supernamai 2016“: Vilnius, Siemens arena.

Balandžio 27, 30 d. paroda “RESTA 2016”: Vilnius, Litexpo.

Didžiausia tokio tipo paroda Baltijos šalyse, o šiemet ten dalyvaus ir “Geltonas karutis”! Savo stende vieną dieną paskirsim nemokamoms dizaino konsultacijoms, o salėse rengsim nemokamus pranešimus apie gražų daržą, spalvų derinimo subtilybes, specialistams – apie projekto ir jo įgyvendinimo skirtumus, ir specialus verslo tematikos pranešimas apie tai, kaip aplinkos kūrėjui tapti matomam. Visi seminarai nemokami.

Balandžio 29 – gegužės 1 d. mugė “Pakalnutės žiedas”: Kaunas, VDU Kauno botanikos sodas.

Gegužės 27-29 d. mugė “Lietuvos žiedai” Vilnius, VU Botanikos sodas Kairėnuose.

KURSAI IR SEMINARAI

Būtų nuodėmė apie mūsų apželdinimo kursus ir seminarus neužsiminti. Vyksta visuose didžiuosiuose miestuose, kviečiam visus kuriančius savo aplinką, pradedančius ir patyrusius, kuriems pritrūksta žinių ar įkvėpimo. Suraskite sau aktualiausią kursų programą ir registruokitės, lauksim jūsų su kvapnia arbata ir žiniomis apie aplinkos kūrimą.

Ir nepamirškite pasižymėti rugpjūčio 27 d. – vyks jau antroji aplinkos dizaino konferencija “Garden Style 2016“, skirta visiems sodų kūrėjams, nesvarbu iš kokio miesto esate, nesvarbu, ar esat pradedantis, ar profesionalas. Jau aiški naujojo renginio koncepcija, vieta ir laikas, dabar dėliojame programą (uch kaip bus įdomu, pamatysit!!!), paskelbsime kai tik bus paruošta. Kol kas atsiprašom dėl neatnaujintos svetainės, bet jei norite žinoti visas naujienas ir gaut pigiausius bilietus, tiesiog sekite Facebook arba užsiprenumeruokite priminimą į el.paštą.

Rekomendacijos iš Emedelynas.lt

Left Menu Icon
Krepšelis