2019-ųjų rudens sodinukų mugės: kalendorius su adresais

Sąrašas su datomis ir vieta: pasižiūrėkite, kokios rudens sodinukų mugės dar šiemet įvyks. Pridedu ir edukacinius augalų renginius, ir mokymus. Sąrašas nuolat pildomas, tad komentaruose siūlykite, jeigu matote, kad kažkokį renginį labai tiktų dar pridėti.

Rudens sodinukų mugės 2019-aisiais
Rudens sodinukų mugės – tai ne tik sodinukai. Vienais metais atradau visą jurginų kolekciją išeksponuotą. Nuoyt. L.Liubertaitė

Rudens sodinukų mugės:

Rugsėjo 6-8 d. “VikoFlora 2019. Ruduo”, augalų mugė, Buivydiškės, Vilniaus raj.;

Rugsėjo 13-15 d. “Lietuvos žiedai”, VU Botanikos sodas, Kairėnai, Vilnius – čia suvažiuoja medelynai iš visos Lietuvos, ir dažnai susitariama atsiimti augalus juos užsakius iš anksto;

Rugsėjo 14-15 d. “Aš sodinu” sodinukų mugė, Raudondvario pl. 131, Kaunas (“Ermitažo” aikštelėje) – sodinukai ir konsultacijos, jau antrą kartą tokia mugė čia vyksta, apie 100 mugės dalyvių planuojama, tai bus iš ko rinktis;

Rugsėjo 21-22 d. “Aš sodinu” sodinukų mugė, P.Lukšio g. 34, Vilnius (prekybos centro “Banginis” aikštelėje) – vaismedžiai, vaiskrūmiai, daugiamečiai žoliniai augalai, reti augalai. Labai patogus privažiavimas ir parkavimas, tai apsipirkimas be streso;

Rugsėjo 27-29 d. Vaismedžių, sodinukų ir dekoratyvinių augalų mugė, sodo centras “Frezija”, Klaipėda – tradicinė mugė pajūryje, manyčiau, kad didžiausia šiame regione.

Rudens sodinukų mugės garsėja ne tik augalais, bet ir autentiškumu - galima ir tokių dalykų rast. Nuotr. L.Liubertaitė
Rudens sodinukų mugės garsėja ne tik augalais, bet ir autentiškumu – galima ir tokių dalykų rast. Nuotr. L.Liubertaitė

Rudens šventės ir ekskursijos:

Rugsėjo 6 d. ekskursija – pažintinis renginys “Viržiai”, VU botanikos sodas, Kairėnai, Vilnius;

Rugsėjo 6-8 d. “Pakalnutės uoga”, VDU botanikos sodas, Kaunas. Iš tikrųjų tai ir augalų, tautodailės dirbinių, ekologiškų produktų mugė, ir koncertas bei paroda.

Rugsėjo 13 d. ekskursija – pažintinis renginys „Jurginų žiedai“. VU botanikos sodas, Kairėnai, Vilnius;

Rugsėjo 13-14 d. “Vynuogių paroda”, VU botanikos sodo muziejus, Kairėnai, Vilnius;

Rugsėjo 20 d. ekskursija – pažintinis renginys “Putinų įvairovė”, VU botanikos sodas, Kairėnai, Vilnius.

Vynuogių paroda Vu botanikos sode vyksta kasmet. Nuotr. L.Liubertaitė
Vynuogių paroda Vu botanikos sode vyksta kasmet. Jei svarstote auginti, būtina atvykti ir pasitarti. Nuotr. L.Liubertaitė

Apželdinimo dizaino kursai:

“Mano natūralistinis gėlynas” – specializuoti kursai norintiems susikurti „Olandiškos bangos“ stiliaus gėlyną. Sužinosite dėsnius, kuriuos naudoja garsūs dizaineriai, ir augalus, kurie puikiausiai auga Lietuvos klimato sąlygomis. Dėsto želdynų specialistė Vaiva Marozienė, kviečiame rugsėjo 7 dieną Vilniuje.

Augalų komponavimo dirbtuvės” – tai praktiškos ir smagios kūrybinės dirbtuvės, kuriose išmoksite iš medžių, krūmų ir gėlių sukurti harmoningą kompoziciją ir netgi pasidaryti augalų susodinimo planą su atstumais ir kiekiais.

"Augalų komponavimo dirbtuvių metu" dalyviai kuria koliažą, pritaiko dizaino dėsnius ir išmoksta susidaryti sodinimo planą.
Kadras iš “Augalų komponavimo dirbtuvių”: dalyvis jau sukūrė koliažą ir išdėstė augalus duotame plote. Nuotr. L.Puodžiūtė

Augalų komponavimo dirbtuvės” rudenį vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Dėsto kraštovaizdžio architektė Lina Puodžiūtė.

“Mano sodo dizainas” – tai kursai, skirti turintiems kelių – keliolikos arų sklypą. Juose padėsime suvokti svarbiausius šiuolaikiško dizaino principus ir pritaikyti juos savo konkrečiam sklypui. Kalbame ne apie konkrečius augalus, o apie viso sklypo suplanavimą. Kursų metu dalyviai kuria eskizus iškart ant savo brėžinių – labai praktiška!

Kursai rudenį vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Dėsto kraštovaizdžio architektė Lina Puodžiūtė arba Vaida Vaitkutė-Eidimtienė.

“Sodybos apželdinimas” – kursai turintiems didesnę teritoriją. Tikrai pravers patarimai iš patyrusios specialistės: nuo protingo sodybos erdvių suplanavimo ir rekomendacijų sodybų augalams. Padėsime išspręsti problemines Jūsų sklypo vietas.

Susitinkame Vilniuje ir Kaune, dėsto sodininkystės ekspertė Ingė Auželienė.

Pirmieji apželdinimo verslo žingsniai?

“Geltonas karutis” organizuoja mokymus “Apželdinimo akademija”, norintiems pradėti dirbti apželdinimo srityje, susipažinti su kraštovaizdžio projektų valdymu ir tolesne priežiūra, bei gauti daug praktinių žinių per trumpą laiką.

Šie mokymai nėra skirti mėgėjams – tai susipažinimas su apželdinimo verslo “virtuve”.

Rudenį “Apželdinimo akademija” įvyks:

lapkričio 11-15 d. Kaune;

lapkričio 25-29 d. Vilniuje.

Kadrasiš "Apželdinimo akademijos": dalyvė skaičiuoja sąmatą pagal duotą užduotį. Nuotr. L.Liubertaitė
Kadras iš “Apželdinimo akademijos”: dalyvė skaičiuoja sąmatą pagal duotą užduotį. Nuotr. L.Liubertaitė

O jeigu norite gauti dar daugiau naujienų ir praktinių patarimų, prenumeruokite mūsų naujienlaiškį:

Prenumeruokite „Geltono karučio“ naujienlaiškius ir gausite sezoninių patarimų, dizaino idėjų ir garantuotai - įkvėpimo.

Palaukite...

Ačiū.

Rekomendacijos iš Emedelynas.lt

Left Menu Icon
Krepšelis