Braškės vienos, braškės trintos, braškės su pienu, braškės ant ledų ir prie pyrago… Dar nesibaigė jų sezonas? Kol vasara dar pačiam gražume, pasigaminkite gaivų “Strawberry Martini” kokteilį. Arba braškių martinį, jei taip lietuviškiau.
Taip ir nesugalvotum žmogus, jeigu ne Aistis, kuris nepatingėjo vieną saulėtą dieną susimontuoti sodelyje savo mobilaus baro ir išmokyti, kaip patiems pasigaminti braškinį martinį.
Už mano nugaros jau išrikiuota viskas, ko reikės. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad reikia iš anksto atšaldyti taures. Bet kaip ir kiekvienoje srityje, kartais mažos detalės būna ypač svarbios.
Išties labai norėjau parodyti nealkoholinio kokteilio su braškėmis receptą, tačiau Aistis sakė, kad būtent šio kokteilio be alkoholio pagaminti nepavyks. Tad užduotis lieka kitam kartui.
Na o dabar pasižiūrėkite, kaip atrodo visa eiga. Prašom video iš Aisčio Youtube kanalo (ten beje ir daugiau visokių kokteilių receptų yra):
Kokteilio “Strawberry Martini” receptas:
1. Atsišaldome martinio taurę (įmetam ledukų);
2. Į paprastą stiklinę dedame 2-3 braškes ir pilame visus likusius ingredientus:
15 ml cukraus sirupo;
15 ml šviežių laimo sulčių (pusė laimo);
50 ml degtinės;
3. Viską sutriname;
4. Dedame daug ledo;
5. Viską gerai suplakame;
6. Perpilame į atšaldytą martinio taurę;
7. Papuošiame šviežia braške;
Skanaus!
Man iškart kilo klausimas, kaip pasigaminti cukraus sirupo.
Aisčio atsakymas: į virimo indą supilkite 1kg balto cukraus ir 0.5L vandens. Virkite, kol cukrus ištirps, tuomet atvėsinkite ir naudokite. Jeigu norite pasigaminti daugiau ar mažiau cukraus sirupo negu čia nurodyta, tiesiog taikykite santykį 2:1 (cukraus 2 kartus daugiau nei vandens).
Aistis turi savo verslą, jis teikia paslaugą “Kokteilių baras namuose“, t.y. jei organizuojate vakarėlį kad ir savo kieme ar sodyboje, galite pasikviesti jo komandą su visu mobiliu baru. Tad jis žino, kiek visko reikia norint paruošti ir daugiau kokteilių.
Jei planuojate didesnį vakarėlį, jis rekomenduoja pasirūpinti tokiais kiekiais:
10 kokteilių = 0.8kg šviežių braškių, 0.5L degtinės, 0.15L cukraus sirupo, 7vnt. laimų.
14 kokteilių = 1.2kg šviežių braškių, 0.7L degtinės, 0.21L cukraus sirupo, 9vnt. laimų.
20 kokteilių = 1.6kg šviežių braškių, 1L degtinės, 0.3L cukraus sirupo, 12vnt. laimų.
Savos braškės yra gerai, bet cukrus ir alkoholis – vien siaubingos nuodėmės. Kaip ir būdinga nuodėmėms, jos atrodo labai nekaltai ir yra puikaus skonio 🙂
O jei rimtai, sodo vakarėliai vis labiau populiarėja. Labai smagu matyti, kad iš betikslio lėbavimo su šašlykais vis daugiau žmonių pereina prie jaukių pabendravimų, šventiškai pasipuošiant aplinką, pasimerkiant lauko gėlių, kartu užsiimant įdomia veikla, diskutuojant įvairiomis temomis, šokant po žvaigdėtu dangum, vėliau užsidegant žvakių ir besidžiaugiant nuostabia draugija.
Siunčiam vasariškus linkėjimus!