Sėklų daiginimas stiklainyje – vitaminų bomba!

Yra įvairių būdų daiginti, bet pats paprasčiausias – sėklų daiginimas stiklainyje! Galite šviežių žalumynų turėti pas save namuose visada – nesvarbu ar vasara, ar žiema. Jokių specialių priemonių, pasirūpinktie sėklomis, o visa kita rasite namuose.

Šiandien svečiuose pas dr. Skaidrą Kordušienę, kuri papasakojo ir parodė, kaip susidaiginti spindulines pupuoles:

Šiame video rodome, kaip susidaiginti spindulines pupuoles. Pamatysite pilną video instrukciją, kaip vyksta sėklų daiginimas stiklainyje. Čia parodytos spindulinės pupuolės daigintos tik 3 dienas – ir jas jau galima valgyti! Sodu, skanu, gaivu ir trašku 🙂

Šiame video – 3 pagrindiniai etapai:

  • sėklų atrinkimas;
  • mirkymas;
  • skalavimai.

Pasižiūrėkite, kaip tai padaryti.

KOKIAS DAR SĖKLAS GALIMA DAIGINTI?

Sėklų daiginimas stiklainyje neapsiriboja tik spindulinėmis pupuolėmis. Tokiu  budu galima susidaiginti ir liucerną, ridikėlius, burnotį, porus, saulėgrąžas, kviečius ir kitus grūdus – tik daiginimo laikas bus ilgesnis.

Nesate matę, kaip tai atrodo? Prašom pasižiūrėkite:

Spindulinės pupuolės, sudaigintos stiklainyje. Nuotr. L.Liubertaitė
Spindulinės pupuolės, sudaigintos stiklainyje. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti dobilai . Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti baltieji dobilai (dešinėje stambiu planu). Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti kviečiai. Nuotr. L.Liubertaitė

Daiginti kviečiai. Nuotr. L.Liubertaitė

Daiginti porai - aštroko skonio. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti porai – aštroko skonio. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginta liucerna. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginta liucerna. Nuotr. L.Liubertaitė
Daigintos saulėgrąžos - jos daiginamos ne stiklainyje. Nuotr. L.Liubertaitė
Daigintos saulėgrąžos – jos daiginamos ne stiklainyje. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti laiškiniai česnakai. Nuotr. L.Liubertaitė
Daiginti laiškiniai česnakai. Nuotr. L.Liubertaitė

Atrodo super skaniai, ar ne? Taip ir yra! O kad sėklų daiginimas stiklainyje vyksta greitai ir paprastai, jūs tai pamatysite video reportaže. Ačiū Skaidrai, kuri mus pamokė, viską parodė ir dar tiek visokių skanių žalumynų paragauti davė 🙂

APIE SKAIDRĄ:

Dr. Skaidra Kordušienė dirba maisto kokybės kontrolės srityje ir yra biomedicinos mokslų daktarė, kurios disertacijos tema buvo apie daigintas sėklas.

Daugiau apie žalumynus:

Ką ir kada pasisėti, kad žalumynų turėtumėt ištisus metus

Mažos gudrybės, dėl kurių salotų derlių gausite ilgiau” (aktualu sėjant šiltnamyje – straipsnis ir video)

Prieskoniai ant palangės žiemą: įmanoma?

Patiko šios skanios idėjos? Pasidalinkite šiuo straipsniu su draugais!

Left Menu Icon
Krepšelis