Jei ragaujant pirmąjį sodo derlių vargina klausimas, kodėl salotos karčios, atsakymo geriausia klausti patyrusios specialistės. Agronomė Audronė Žebrauskienė laidoje „Čia mano sodas“ atsakė ir patarė, kaip paruošti salotas, kad jos nebūtų karčios.
Kodėl salotos karčios
Įvairių veislių salotos pasižymi skirtingomis skoninėmis savybėmis, tad kai kurios natūraliai bus šiek tiek kartesnės už kitas. Manoma, kad dažniau karčios būna raudonos spalvos salotos.
Kartumą jaučiame todėl, kad salotose yra tam tikros karčios medžiagos. Kartumas būna tame baltame pienelyje, kurį pamatome, kai nuskiname salotas. Tačiau specialistė tikina, kad šis kartumynas nekenkia mūsų organizmui. „Kartumo visiškai nereikia bijoti,“ drąsina agronomė.
Kai oro temperatūra pakyla virš 26 laipsnių, salotos ima daug greičiau augti, bręsti ir pradeda krauti žiedus. Būtent tada ir apkarsta jų lapeliai. Kartesni salotų lapai pasidaro ir tada, kai augalui trūksta vandens.
Kaip sušvelninti karčių salotų skonį
Jei turite karčių salotų ir norite sušvelninti jų skonį, specialistė pataria salotas sudėti į parūgštinto vandens indą. Į vandenį įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Palaukite apie 10-15 minučių ir kartumas dings.
Agronomė Audronė Žebrauskienė neseniai lankėsi „Geltono karučio klube“ ir skaitė nariams paskaitą apie įdomių, nematytų daržovių auginimą. Jei ir jums būtų įdomūs tokie susitikimai, prisijunkite prie „Geltono karučio klubo“.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Pirmoji daržovių sėja šiltnamyje pavasarį: ką ir kada sėti
Gardžiausi prieskoniniai augalai pagal Instagramo kūrėją Solveigą Pranckūnę
SUSIJĘ KURSAI:
„Šiuolaikinis daržas“ – nuotoliniai kursai norintiems auginti valgomus augalus ne iš nuojautos, o remiantis mokslu paremtomis žiniomis ir patyrusių sodininkų sukaupta praktika.